Lediga jobb

Nyborgens förskola söker förskollärare

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

Förskolan Nyborgen är startades upp år 2010 och är idag en mötesplats för 110 barn fördelade på 4 hemvister med ca 20 pedagoger. Du kliver in i ljusa och moderna ytor som inbjuder till lek och utforskande. Förskolan har en stor utegård med en direkt anslutning till skogen. För dig som pendlar ligger förskolan i nära anslutning till pendeltåget med ca 10 minuters gångavstånd.
Nyborgen har en tydlig organisation som bygger på utvecklingsgrupper där olika kompetenser tas tillvara. Alla pedagoger har egen Ipad mini som ett verktyg för dokumentation, kommunikation och personlig utveckling.
Sedan augusti 2016 ingår även förskolan Maskrosen samma förskoleområde.

Gemensamt för Sigtuna kommuns förskolor är att vi inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vi har ett nära samarbete med pedagogistor som ytterligare kompetens och som utmanar pedagoger och arbetslag till reflektion.

Sedan augusti 2016 år har alla kommunala förskolor i Sigtuna Kommun en gemensam projektrubrik: Hållbar framtid, ett projekt som kommer att pågå under en treårs period.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en medarbetare som tillsammans med oss vill driva och utveckla ett projekterande och utforskande arbetssätt. Vi arbetar med projektstruktur, pedagogisk dokumentation och reflektion som verktyg för att
utveckla våra verksamheter och ser gärna att du har ett intresse och kunskap av dessa.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig förskollärare. Du behöver ha en förmåga att arbeta utifrån helhet samtidigt som varje barn ska ses och utvecklas utifrån egna förutsättningar. Du ska vara väl förtrogen med olika styrdokument samt ha förmågan att omsätta dem i praktiken. Du är ansvarstagande, initiativrik och flexibel. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera och finner en styrka i att vara flera i ett arbetslag.
Vi vill också att du har kunskap om och intresse av att använda digitala verktyg i undervisningen och tillsammans med barnen.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-08-07 eller efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-28

Arbetsgivarens referensnummer: A671904

Upplysningar lämnas av:

Sylwia Szulik
tf Förskolechef
Telefon: 08 591 26 117

Facklig(a) företrädare
Elisabet Hedin Söderström
Lärarförbundet
Telefon: 073 6613532

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan