Lediga jobb

Kockar sökes! Arbetstid måndag-fredag, dagtid

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Du kommer att arbeta inom Matenheten, vilket innebär ett aktivt samarbete med andra enheter och personal i kommunens kök.
MatEn ger service till de flesta av kommunens skolor och förskolor. Verksamheten bedrivs som en intraprenad och omfattar ca 85 % av kommunens totala matproduktion.

Kommunens målsättning är att under 2017 ska 30% av våra livsmedel vara ekologiska och därefter successivt öka.

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Sigtuna kommun söker fyra kockar som kommer att vara anställda inom MatEnheten och jobba i första hand med mat till förskolebarn, elever och/eller äldre. Du kommer ha en huvudsaklig enhet (skol- eller förskolekök) där du är placerad.

Vårt verksamhetsområde är Sigtuna kommun (Märsta, Sigtuna, Rosersberg, Skepptuna eller Odensala). De flesta enheter ligger i Märsta och Sigtuna. Vår huvudsakliga uppgift är att laga mat till barn och elever inom skola och förskola. På Ekilla skolan lagar vi också mat till tre äldreboenden. MatEnheten lagar och serverar även maten på Arlandagymnasiet.

Du kommer att arbeta som kock med alla förekommande arbetsuppgifter inom restaurang/storhushåll.

Vi söker dig som är engagerad och med en vilja att utveckla maten vi serverar till en av dagens höjdpunkter för våra matgäster. Du strävar alltid efter högsta kvalitet på maten du lagar och drivs av ett genuint intresse för mat och hälsa. Du ser möjligheter snarare än problem i alla lägen och har självklart matgästerna i fokus i första hand.

Kvalifikationer:

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person som delar Sigtuna kommuns värdegrund, har relevant kompetens samt personlig lämplighet.
Ett krav är att du har gått restaurangprogrammet på gymnasiet eller motsvarande.

Vi söker en kock som ska laga mat till äldreomsorgen. Det är viktigt att du kan följa recept eftersom maten är näringsberäknad och konsistenskoster förekommer. Det kan vara meriterande att ha lagat denna typ av kost.
Vi anser det som en självklarhet att du har utbildning och erfarenhet av egenkontroll, vilket ska styrkas med dokumentation.

En självklarhet är också att du som kock kan säkerställa att allt vi serverar våra gäster är av god kvalitet samt känner till sedvanlig husmanskost.

Förutom tillagning av mat ingår i arbetsuppgifterna bland annat dokumentation av egenkontroll och beställning via dator. Ett krav är att du har datavana och behärskar Word, Outlook och delvis Excel. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav för att kunna garantera att rätt mat levereras ut till rätt matgäst.

Utdrag från belastningsregistret ska kunna uppvisas.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. För tjänsten krävs också minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som kock, i så väl varmkök som kallskänk efter avslutad utbildning. Det är ett meriterande om du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kost för äldre och/eller med bufféservering för större sällskap.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 4

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-30

Arbetsgivarens referensnummer: A712462

Upplysningar lämnas av:

Camilla Lindström
Områdeschef
Telefon: 08-591 266 62
E-post: camilla.lindstrom@ sigtuna.se

Anna Marklund
Områdeschef
Telefon: 073-666 32 80
E-post: anna.marklund@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Ari Snorrason
Kommunal
Mobiltelefon: 070-737 03 30
E-post: ari.snorrason@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan