Lediga jobb

Controller till kommunledningskontoret

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, vid pendeltågsstationen, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholm Central.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta i team inom kommunledningskontoret med budget, uppföljning och prognoser, med stort fokus på utveckling av effektiva processer för ekonomi- och verksamhetsstyrning i kommunen. Du kommer att arbeta nära ledning och verksamhetsansvariga inom kommunledningskontoret och vara ett kvalificerat stöd i ekonomiska frågor. Du ansvarar för att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra redovisningen, ekonomi- och verksamhetsstyrningen samt användningen av nyckeltal och jämförelser inom kommunledningskontorets verksamhetsområde och samordnar budget- och uppföljningsprocessen för kommunstyrelsens tre förvaltningar.

Du samordnar och utvecklar kommunens arbete med intern kontroll och skapar effektiva kommungemensamma processer för detta tillsammans med förvaltningarna.

Du är ansvarig för förvaltning och utveckling av kommunens system för verksamhetsplanering och –uppföljning, Stratsys, i nära samverkan med förvaltningarna.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta i kommunens övergripande budget- och bokslutsarbete i samarbete med övriga ekonomer på enheten.
Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där Du med Ditt engagemang och kreativitet förväntas skapa resultat.

Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet och har goda redovisningskunskaper och förståelse för ekonomiprocessen. Dessutom har du några års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete och mycket goda kunskaper i IT och Excel. Erfarenhet från kommunsektorn är meriterande liksom erfarenhet från verksamhetsstyrning.

Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer och helheter, initierar utvecklingsarbete har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-19

Arbetsgivarens referensnummer: A723578

Upplysningar lämnas av:

Germund Jonsson
Ekonomichef
Mobiltelefon: 070-0851624

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan