Lediga jobb

Kanslichef till kommunledningskontoret

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav ungefär 20 000 på och omkring Arlanda flygplats. I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar. Vi tar tillvara på kreativitet och mångfald. Vi är nyfikna, lär av varandra och som medarbetare i vår kommun förväntas du aktivt bidra till din egen, din enhets och organisationens utveckling.

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med närmare 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav ungefär 20 000 på och omkring Arlanda flygplats. I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar. Vi tar tillvara på kreativitet och mångfald. Vi är nyfikna, lär av varandra och som medarbetare i vår kommun förväntas du aktivt bidra till din egen, din enhets och organisationens utveckling.
http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/

Kommunledningskontoret stödjer kommunstyrelsen i arbetet att utveckla, leda och samordna kommunala verksamheter och bolag. Kommunledningskontoret består av ett flertal olika funktioner såsom ekonomi, juridik, sekretariat för kommunfullmäktige och kommunstyrelse samt kommunikation, näringsliv, säkerhet, övergripande miljöfrågor och HR/personal.

Nu söker vi efter dig som vill vara med och leda och utveckla verksamheten inom kommunledningskontoret. Är du intresserad av att höra mer om rollen?

Du är placerad på Sigtuna kommunhus i Märsta, och rapporterar direkt till biträdande kommundirektören. Arbetsplatsen ligger bredvid tågstationen på bekvämt pendlingsavstånd, ca 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg.


Välkommen med din ansökan!

För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Som kanslichef på kommunledningskontoret i Sigtuna kommun är du en nyckelperson i utvecklingen av den lokala demokratin. Du arbetar på uppdrag av den biträdande kommundirektören och i nära samarbete med den politiska ledningen, framförallt kommunfullmäktige och kommunstyrelse samt med övriga ledande tjänstemän inom kommunen. Rollen innebär ett ansvar att driva och leda utvecklingen från ett helhetsperspektiv och att stödja nämnder och förvaltningar att utveckla kommunen i önskad riktning. Sigtuna kommun arbetar utifrån ett invånar- och brukar¬perspektiv med ett tydligt fokus på service.

Kansliet har ett övergripande ansvar för kommunens styrelse-, och kommunfullmäktigesekretariat, juridik, huvudregistratur, kommunarkiv och systemförvaltning av kommunens ärendesystem.

Kanslichefsrollen kommer att ha ett tudelat ansvar vilket innebär både chefs- och ledaransvar för kansliets medarbetare samt kvalificerad handläggning av ärenden. Du har ett personal-, budget-, och verksamhetsansvar för kansliet och dess medarbetare som är en grupp på 6-7 medarbetare med olika inriktningar, så som arkivering, registratur, juridik och administration. Tillsammans med gruppen har du möjligheter att vidareutveckla verksamheten inom kansliet och du kommer att ha daglig kontakt med kommunens beslutsfattare. Du utvecklar även digitaliseringen av kommunens beslutsfattande processer och leder arbetet inför valet 2018.
Utöver ditt ansvar som ledare har du även ett eget handläggnings- och utvecklingsuppdrag. Detta innebär bland annat handläggning och sekreterarskap i kommunfullmäktige samt att leda kommunfullmäktiges sekretariat.


Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av ledarskap inom verksamhetsområdet och en god förståelse för den politiska process som styr kommunal och offentlig verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du även kunskaper i kommunalrätt, förvaltningsrätt och sammanträdesjuridik liksom i övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kvalitetsarbete och har arbetat inom offentlig sektor.

Du har intresse för dokumenthantering och IT-system samt ser samverkan med andra som en framgångsfaktor för uppdraget. Vidare har du mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska.

Självklart delar du Sigtuna kommuns värdegrund.
• Invånaren först
• Allas lika värde
• Kvalitet i fokus
http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/Vardegrund/Vardegrund/


Som person är du lätt att samarbeta med. Du är lyhörd och intresserad av att lyssna och kommunicera med andra för att uppnå engagemang, delaktighet och bästa resultat för gruppen. Du är van att leda och motivera andra och kan också ge de befogenheter som krävs för att effektivt nå de gemensamma målen.

Vidare har du ett gott omdöme som gör att du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du arbetar strukturerat och trivs med att planera och organisera ditt arbete samt har ett prestigelöst förhållningssätt.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www..jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Sigtuna Kommun med Jurek Rekrytering och bemanning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-23

Arbetsgivarens referensnummer: A669566

Upplysningar lämnas av:

Helen Kavanagh Berglund
t f bitr Kommundirektör
Telefon: 08-591 26060
E-post: helen.kavanaghberglund@ sigtuna.se

Maria von Sterneck
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 073-70 771 70
Telefon: 073-70 771 70
E-post: maria.vonsterneck@ jurek.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare, se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan