Lediga jobb

Infrastrukturchef

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna eller på vår levande landsbygd. Sigtuna har under en längre tid varit en av Sveriges snabbast växande kommuner med en stark tillväxt av bostäder och företagsetableringar. Som värdkommun för Arlanda flygplats är vi en viktig aktör i framväxten av en ny flygplatsstad och i utvecklingen av den regionala stadskärnan Arlanda-Märsta. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats.

På stadsbyggnadskontoret finns 6 enheter med 140 medarbetare som har uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i.

Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel.

Arbetsuppgifter:

Vill du göra skillnad och bidra till samhällsutvecklingen i Sigtuna kommun? Då är detta tjänsten för dig!

Du ansvarar tillsammans med ett 10-tal duktiga medarbetare för såväl övergripande planering och utredningsarbete som deltagande i detaljplanering som genomförande av nya anläggningar. I enhetens uppdrag ingår också myndighetsutövning inom trafikområdet. Du kommer att arbeta med spännande och varierande arbetsuppgifter.

Du ansvarar för kommunens investeringar såsom gator, gång- och cykelvägar, lekplatser och parker. Utförandet sker antingen av externa entreprenörer eller av stadsbyggnadskontoret egen produktionsverksamhet Teknik och natur. Teknik och natur svarar också för driften av kommunens anläggningar.

Enheten deltar i detaljplanering med sina specialistkompetenser inom frågor som rör gator, dagvatten, trafik, parker, lekplatser och ansvarar sedan för delar av plangenomförandet. I dina uppgifter ingår att vidareutveckla enhetens arbetsprocesser och administrativa rutiner.

Vi arbetar i projektform och samlar kompetensen i de olika stadsbyggnadsprojekten. Som en del av kontorets ledningsgrupp ingår i dina arbetsuppgifter att medverka i utvecklingen av stadsbyggnadsverksamheten. En av våra framgångsfaktorer är att vi har nära och bra samarbete mellan kontorets enheter och med andra förvaltningar inom kommunen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom stadsbyggnadsområdet eller landskapsplanering. Du har en bred erfarenhet inom verksamhetsområdet, med fördel inom en politiskt styrd organisation. Du ska ha erfarenhet av att arbeta som chef. Hos oss har du möjligheten att utvecklas som ledare tillsammans med din grupp. Du är kommunikativ och kan skapa goda relationer med samarbetspartners och medarbetare. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15

Arbetsgivarens referensnummer: A706253

Upplysningar lämnas av:

Kristina Gewers
Stadsbyggnadschef
Telefon: 08-591 260 96
E-post: kristina.gewers@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Åsa Nordin
Vision
Telefon: 08-591 265 80
E-post: vision@sigtuna.se

Eija Österberg
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 08-591 261 96
E-post: eija.osterberg@sigtuna.se

Lars Nilsson
Sveriges Arkitekter
Telefon: 08-591 262 02
E-post: lars.nilsson@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan