Lediga jobb

Controller med inriktning mot verksamhetsstyrning

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.


För mer information: http://sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och utveckla vårt styr- och ledningssystem? Sigtuna kommuns styr- och ledningssystem syftar till att åstadkomma resultat för invånaren med sikte på kommunens vision. I Mål och Budget fastställs kommunövergripande inriktningsmål inom ekonomisk-, ekologisk-, social- och demokratisk hållbarhet. Utifrån inriktningsmålen utarbetar nämnderna mål och indikatorer. Som Controller med inriktning mot verksamhetsstyrning är du en nyckelperson i utveckling och samordning av arbetet med mål och indikatorer i kommunens budgetprocess och analys och uppföljning av mål, indikatorer och verksamhetsresultat i uppföljningsprocessen. Du arbetar i nära dialog med kommunens verksamheter och kommunledningskontorets strateger i analys, utredning och beredning inför politiska ställningstaganden.

Du analyserar, sammanställer och jämför våra verksamhetsresultat med andra genom omvärldsanalys och externa källor som Kolada. Du analyserar och presenterar resultaten från kommunens deltagande i olika externa jämförelser som SCB:s Medborgarundersökning och SKL:s Kommunens Kvalitet i Korthet, och integrerar resultaten i styr- och ledningssystemet. Du utvecklar och utbildar i uppföljnings- och analysmetoder samt utvecklar vårt systemstöd. Du stödjer verksamheterna i analys och metodutveckling. Arbetet präglas av såväl strategiskt som operativt arbete. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomiavdelning och du rapporterar till ekonomichef.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med ekonomexamen eller annan för uppdraget, relevant akademisk examen. Du har flerårig erfarenhet av strategiskt arbete, kvalificerat analys- och samordningsarbete i en medelstor eller stor organisation. Du har förståelse för behovet av en hållbar utveckling och är insatt i hållbarhetsfrågor.

Vi vänder oss till dig som trivs med en kombination av strategiskt och operativt arbete och har erfarenhet av att självständigt och framgångsrikt driva frågor i samverkan med chefer och andra funktioner i en komplex organisation. Har du erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är det en merit. Du har goda IT-kunskaper. Du har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du analytisk, initiativtagande, utvecklar, samordnar och uppnår resultat. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar, och driver processer vidare. Du har mycket god samarbetsförmåga som innebär att du arbetar bra tillsammans med andra, är lyhörd och smidig.
Då urvalet sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-23

Arbetsgivarens referensnummer: A670063

Upplysningar lämnas av:

Germund Jonsson
Ekonomichef
Mobiltelefon: 070-0851624

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare, se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan