Lediga jobb

Tillståndshandläggare för alkohol och tobak

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Ensamkommande flyktingbarn
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer


Arbetsuppgifter:

Som tillståndshandläggare handlägger du självständigt ärenden enligt alkohollagen och tobakslagen. Vidare bedriver handläggaren tillsyn över restaurangnäringen i Sigtuna kommun samt de försäljningsställen som säljer tobak och folköl. Detta sker ofta i samarbete med andra myndigheter.

Vid sidan av myndighetsutövningen arbetar du förebyggande ut mot företagarna med rådgivning, anordnar utbildningsinsatser och deltar i myndighetsövergripande samarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, jurist, beteendevetare, statsvetare (pol mag) eller har annan dokumenterad erfarenhet som bedöms likvärdig.
Du måste kunna arbeta noggrant, strukturerat och har förmågan att driva utredningar ända till målet. Arbetet kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt och besitter en god samarbetsförmåga.
Då ärendemängden tidvis är stor är det också nödvändigt att kunna prioritera bland flera viktiga arbetsuppgifter. Arbetet kräver hög servicenivå och tillgänglighet. Ansvarstagande och känsla för rättssäkerhet är viktig.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

B-körkort erfordras.

Arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning, utrednings- och tillsynsarbete är meriterande liksom erfarenhet från politisk styrd organisation.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret för att säkerställa att ingen sökande blir diskriminerad på grund av kön, etnisk tillhörighet eller ålder.
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför att fylla i formuläret så noggrant som möjligt.
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.


Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Heltid dagtid, kvällsarbete förekommer. Tillsvidareanställning, tillträde omgående.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A663282

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Mellberg
Enhetschef Mottagningsenheten
Telefon: 08-591 268 79

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan