Lediga jobb

Kultur- och ungdomschef

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av tre verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten som ansvarar för driften av idrotts- och motionsanläggningar, sim- och sporthallar samt badplatser
- Kultur- och ungdomsverksamheten som innefattar biblioteken, Ung i Sigtuna och allmänkultur
- Sigtuna Museum and Art innefattar Sigtuna museum och Konsthall Märsta

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 80 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

För mer information: http://sigtuna.se/sv/Kultur--Fritid/

Arbetsuppgifter:

Vår kulturchef har fått arbetet som förvaltningschef och nu söker vi en kultur- och ungdomschef med ett stort intresse för kultur-, ungdoms- och demokratifrågor.

Det är en disparat verksamhet som pendlar från ansvar för teater- och möteslokaler (som exempelvis Kulturum - kommunens teaterscen, föreningsdrivna biografer och Forum - kommunens allaktivitetshus), kulturföreningsstöd, programverksamhet, biblioteksverksamhet, fritidsgårdar, fältarbete och bostadssocialt arbete som kräver att du är flexibel och snabbt kan växla mellan intressesfärerna. Du kommer att ha en stor möjlighet att utforma och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Du har verksamhets-, budget- och personalansvar. Du blir närmaste chef för åtta personer, varav två har chefsfunktioner. Inom verksamheten arbetar omkring 40 tillsvidare- och visstidsanställda personer.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningschef. Din arbetsplats finns centralt på kultur- och fritidskontoret, men du är ofta ute på enheterna.

Kvalifikationer:

En för uppdraget relevant (eller av oss jämförbar) examen eller erfarenhet krävs samt att du har en flerårig chefserfarenhet.

Erfarenhet från arbete med ungdomar, föreningsengagemang eller kulturutövande är meriterande likt erfarenhet från att ha arbetat inom en politiskt styrd organisation.

Processorienterad är en kvalitet som vi ser som stärkande inom förvaltningens ledningsgrupp. Vi söker en chefskollega som gillar att arbeta strukturerat - och som även kan förmedla det vidare i organisationen.

Du bör vara en trygg och stabil ledare som kan skilja på det personliga och professionella. Vi vill också att du ska kunna förmedla ett tydligt ledarskap och att du har en vilja att utvecklas tillsammans med dina kollegor. Ledarskap i sig är en viktig inriktning och lust för dig. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå våra gemensamma mål. Du skapar engagemang och är den som ansvarar för att alla medarbetare upplever delaktighet och inflytande.

Du arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Samarbete där alla inkluderas och medskapande medarbetare är ett mål som vi alla arbetar mot genom bl a samarbete med kollegor i förvaltningen, i din organisation och runt om inom kommunen och i civilsamhället.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse, från 1 maj 2017.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-17

Arbetsgivarens referensnummer: A634931

Upplysningar lämnas av:

Lars Palmér
Förvaltningschef Kultur och Fritid
Mobiltelefon: 070-737 03 04
Telefon: 08-591 262 57
E-post: lars.palmer@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan