Lediga jobb

Programlagsledare/ Juridiklärare som ger eleverna luft under vingarna

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering nyanlända

Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 9 nationella gymnasieprogram med sammanlagt 12 inriktningar, gymnasiesärskola och introduktionsprogram och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Ungefär 25% av våra elever är idrottare i bl a handboll, amerikansk fotboll och e-sport.
Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare, det goda klimatet som råder elever emellan och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta.

För mer information: http://www.sigtuna.se/arlandagymnasiet

Arbetsuppgifter:

Var med och ge våra elever luft under vingarna!

Vi söker en programlagsledare som är legitimerad i juridik/företagsekonomi och samhällskunskap ledare som sätter eleverna och deras lärande i centrum. Du är en tydlig ledare i klassrummet och i programlaget. Du har ett entreprenöriellt förhållningssätt och visar höga och positiva förväntningar på eleverna. Vi ser goda relationer mellan lärare och elever som en av de viktigaste framgångsfaktorerna och söker därför dig som är bra på att skapa och upprätthålla goda elevrelationer. På Arlandagymnasiet sätter eleverna egna betygsmål för kurserna och får återkoppling av sina lärare i förhållande till dem. Vi genomför digitala kursutvärderingar och utvecklar undervisningen tillsammans med eleverna.

Arlandagymnasiets ekonomiprogram är certifierat för att utbilda Diplomerade gymnasieekonomer. Som programlagsledare är du drivande i utvecklingsarbetet. Samarbete med företag, högt kvalitetsmedvetande och samarbete över ämnesgränserna förväntas av alla som arbetar med programmet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av UF. Du ser IKT som en naturlig del i undervisningen och arbetar självklart språkutvecklande. Du har erfarenhet av att arbeta med bedömning för lärande.

Vi söker dig som vill undervisa på ett certifierat ekonomiprogram i en kommun med stark besöksnäring och ett av Sveriges största logistikkluster. Sigtuna är en Fairtrade City och en ekokommun.

Du ingår i ett positivt arbetslag som samarbetar över ämnesgränser och ser möjligheter. Som programlagsledare är du också en del av skolans ledning och i det ingår bl a att vara drivande i programutveckling. Huvuddelen av tjänsten består av undervisning i juridik/samhällskunskap och företagsekonomi. Mentorskap kan ingå, men vi är just nu inne i en spännande utveckling mot att renodla såväl lärarrollen som uppdraget som mentor och utvecklar därför heltidsmentorskap. Eleverna driver UF och deltar i olika event under kompetenta lärares ledning - bli en av oss!


Kvalifikationer:

Kvalifikationer: Legitimerad gymnasielärare i Juridik och/eller företagsekonomi, helst i kombination med samhällskunskap.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-05-05

Arbetsgivarens referensnummer: A672996

Upplysningar lämnas av:

Anna-Karin Sundmark
Rektor
Telefon: 08-597 830 20

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan