Lediga jobb

Medarbetare till LSS-boende sökes

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Sigtuna stadsängar bygger vi hållbart för framtiden.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
- Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar. Sigtuna kommun driver ett flertal grupp- och servicebostäder enligt LSS och nu söker vi en ny medarbetare med placering på Trollberga gruppbostad. Tillsammans med övriga verksamheter i Sigtuna Kommun har Trollberga gruppbostad börjat en ny och spännande resa med omsorg i toppklass som målsättning. På denna resa önskar vi ta med en ny medarbetare.

Trollberga gruppbostad ligger i utkanten av Sigtuna stad. Här bor fem stycken hyresgäster med funktionsvariation. Alla stöttas i sin dagliga livsföring av åtta stycken medarbetare. Var boende upprättar tillsammans med sin kontaktperson den genomförandeplan som utgör basen för vårt uppdrag. Det är vår uppgift att arbeta evidensbaserat enligt LSS-lagstiftningen och dess värdegrund. Vi arbetar för självständighet, delaktighet i samhället och stöttar när förmågan sviktar. Tillsammans arbetar vi för ett tryggt, förutsägbart och meningsfullt liv 365 dagar om året. På Trollberga gruppbostad arbetar vi på rullande schema dag, kväll och helg. Vi har också medarbetare som arbetar vaken natt.

Arbetsuppgifter:

Ditt arbete är att stötta våra boende i sitt hem, i sin vardag. Du stöttar den enskilda i sin dagliga livsföring med exempelvis personlig hygien, städning, tvätt och matlagning men arbetet innebär också att möjliggöra självbestämmande, skapa förutsägbarhet och skapa en meningsfull fritid där våra boenden är en naturlig del i samhället. Du kommer att arbeta dag, kväll och helg men inte natt.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du som söker är undersköterska eller har utbildning som bedöms likvärdig. Eftersom vi arbetar för personer med lite större stödbehov blir vi extra nyfikna på dig om du har utbildning/erfarenhet av TAKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), tydliggörande pedagogik och låg affektivt bemötande. Då vi är dokumentations skyldighet måste du kunna utrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi söker en medarbetare som har ett genuint intresse och engagemang för målgruppen. Som person är du lyhörd, strukturerad och uthållig. Du är en trygg person med god självinsikt och har lika lätt att arbeta självständigt som tillsammans med andra. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid.
Vi arbetar för en lärande organisation och erbjuder regelbundet våra medarbetare utbildning.
Innan vi anställer begär vi utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.
Vi kan komma att tillämpa 6 månaders provanställning.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så ansök redan idag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-01-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-31

Arbetsgivarens referensnummer: A719772

Upplysningar lämnas av:

Ida Kling
Enhetschef
Telefon: 08- 591 265 58
E-post: ida.kling@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
För fackliga företrädare se kommunens hemsida

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan