Lediga jobb

Socialsekreterare Ungdomsenheten

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:

- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och Familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Ensamkommande flyktingbarn
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

På Ungdomsenheten arbetar idag en enhetschef, en administratör och åtta socialsekreterare. Till enheten hör också två behandlingsassistenter. Vi erbjuder handledning en gång i månaden samt fortlöpande utbildningsinsatser.

Arbetsuppgifter:

Vi är just nu inne i en intensiv utvecklingsperiod med målet att ha en socialtjänst i yppersta kvalitetsklass. Detta innebär nyrekrytering och vi söker nu en socialsekreterare att arbeta med gruppen unga 13 till 19 år. Du kommer utgöra grunden i en ny arbetsgrupp, på en arbetsplats i förändring. Vi lägger stor vikt vid samverkan i vårt pågående förändringsarbete och ser gärna att du är delaktig i det, med nya förslag och idéer.

Arbetsuppgifterna är i korthet att
- utreda och fatta beslut enligt SoL och LVU
- planera och följa upp beslutade insatser
- samverka med externa och interna aktörer

Kvalifikationer:

Vi söker just nu en driven socialsekreterare med hög energi. Du är modig och driver gärna egna idéer. Du är uppmärksam på förändringspotential i arbetet och har en vilja att tillsammans med chefen och dina kollegor verka för en positiv processutveckling på enheten. I utredningsarbetet är du noggrann och metodisk och du visar handlingskraft och beslutsamhet när det krävs. Du är en god kommunikatör med förmåga att vara tydlig i din roll som företrädare för kommunens socialtjänst. Du är lyhörd och kan verka för samarbete inom arbetets samtliga områden då tjänsten innebär samverkan såväl internt som externt utifrån klientens behov.

Du är utbildad socionom med erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Du har erfarenhet av arbete med barn och/eller unga och har genomgått en BBIC utbildning. B-körkort är önskvärt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-09

Arbetsgivarens referensnummer: A664286

Upplysningar lämnas av:

Nils-Olof Nilsson
Enhetschef Ungdomsenheten
Telefon: 08-591 263 35
E-post: nils-olof.nilsson@ sigtuna.se

Elin Dellås
Administratör
Telefon: 08-591 26382
E-post: elin.dellas@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan