Lediga jobb

Socialsekreterare - Enheten för missbruk

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:
- Myndighetsutövning barn, ungdom, missbruk och relationsvåld
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Ungdomsmottagning och familjecentrum
- Ensamkommande flyktingbarn
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen har genomgått en översyn. Vi är inne i ett utvecklingsskede där vi expanderar och förbereder oss för framtiden. Vi har inrättat åtta nya tjänster i form av behandlingsassistenter, samt ett relationsvåldsteam. Men vi behöver också Dig som är en driven socionom som brinner för socialt arbete med vuxna med missbruk, då en av våra medarbetare går i pension!

På arbetsplatsen arbetar vi ständigt med utveckling. Vi använder bedömningsinstrumentet ASI och MI-andan genomsyrar vårt arbete. Hos oss får du handledning en gång i månaden samt fortlöpande utbildningsinsatser.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en socialsekreterare till vår härliga och stabila arbetsgrupp. Som socialsekreterare på enheten för missbruk arbetar du med att ta emot ansökningar och anmälningar, utreda och följa upp insatser för vuxna med missbruk/ beroendeproblematik. Vår enhet består av enhetschef och åtta socialsekreterare varav tre jobbar med våld i nära relation, två behandlingsassistenter, samt administrativt stöd som för närvarande rekryteras. Här arbetar du nära din närmaste beslutsfattande chef, och i samarbete med dina kollegor både inom enheten samt över enhetsgränserna. Ständiga förbättringar och högt i tak präglar vårt arbetssätt. Vill du arbeta i en stabil och positiv arbetsgrupp där man hjälps åt med arbetsuppgifterna är du rätt person att söka tjänsten!

Kvalifikationer:

Du har socionomexamen och gärna erfarenhet av myndighetsutövning. Tidigare erfarenhet av arbete med vuxna med missbruk/ beroendeproblematik är önskvärt.
Du har god samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.
VI kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi tillämpar 39 timmars arbetsvecka.

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Intervjuer sker löpande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2017-05-02. Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-22

Arbetsgivarens referensnummer: A659807

Upplysningar lämnas av:

Annika Gustafson
Enhetschef
Telefon: 08-59126319

Facklig(a) företrädare
Pia Bergh
Vision
Telefon: 08-591 260 00

Åsa Wallje
SSR
Telefon: 08-591 260 00

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan