Lediga jobb

Serviceinriktad och lösningsfokuserad enhetschef för operativa stödprocesser

Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för:

• Gymnasieutbildning
• Vuxenutbildning
• Arbetsmarknadsinsatser
• Ekonomiskt bistånd
• Etablering av nyanlända

Förvaltningen har ca 250 medarbetare och är organiserad i två verksamheter; Arlandagymnasiets sju skolenheter leds av en gymnasiechef och sex underställda rektorer. Centrum för vuxenutveckling leds av en verksamhetschef och tre underställda chefer med ansvar för ekonomiskt bistånd, vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser. Verksamheterna är i stor utsträckning samlokaliserade i Kunskapens hus där ca 210 av förvaltningens medarbetare har sin arbetsplats.För mer information: http://www.sigtuna.se

Arbetsuppgifter:

Som ett led i förvaltningens arbete med att utveckla processtyrning kommer de verksamhetsspecifika administrativa stödprocesserna i Kunskapens hus att slås samman till en ny enhet med en gemensam chef för operativa stödinsatser. Det innebär att tjänsten är nyinrättad vilket gör att det finns mycket goda möjligheter att utforma och utveckla både tjänsten och enheten.
Som enhetschef för operativa stödprocesser kommer du att leda det administrativa och operativa stödet framförallt till cheferna men även i viss mån till medarbetare och elever.

Tillsammans med dina medarbetare ska du ge ett kvalitativt och lättillgängligt stöd till verksamheterna avseende löner, fakturering, utbildningsadministrativt arbete, vaktmästeri, IT-support m.m. Du kommer även att planera deltagande i olika events och mässor.
Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten som kommer att bestå av ca 10-15 medarbetare. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du förväntas bidra till helheten i förvaltningens utveckling. Tjänsten är direkt underställd förvaltningschefen.
Kvalifikationer:

Vem är du?
Vi söker dig som delar Sigtuna kommuns värdegrund. Du har flerårig erfarenhet av personal-, budget- och verksamhetsansvar och högskoleutbildning som är relevant för tjänsten. Du har tidigare arbetat i en liknande roll där du varit chef över administrativa processer som givit service till flera verksamheter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentligt styrd verksamhet inom utbildningsområdet. Du har mycket goda ledaregenskaper och är skicklig på att ge medarbetarna möjligheter till medskapande och delaktighet.

Du är mycket serviceinriktad, strukturerad och lösningsfokuserad. För att lyckas i rollen behöver du även vara prestigelös, tydlig och flexibel, samt ha förmågan att fatta beslut. Dessutom är du bra på att etablera goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor samt processtyrning och förändringsledning.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sigtuna kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: A638644

Upplysningar lämnas av:

Anousheh Abuhamzeh
Rekryteringskonsult Jurek
Mobiltelefon: 0766-331442
E-post: anousheh.abuhamzeh@ jurek.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan