Ung i Sigtuna

 
 
I Sigtuna kommun har vi tre kommunala fritidsgårdar: Ungdomens hus i Forum, Valsta fritidsgård och Sigtuna Fritidsgård - som numera utgår från Prästängshallen. Via avtal med kommunen bedriver Rosersbergs IK fritidsgårdsverksamhet på fredagar i Rosersberg i föreningsdrift.
Fritidsgårdarna är "öppna platser" där ungdomar med olika erfarenheter och kulturell bakgrund kan mötas och utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.
 
 
 Fritidsgårdsverksamheten riktar sig till ungdomar i åldrarna 10 till 19 år. Personalen är ambulerande och arbetar på samtliga gårdar. 
 För att kvalitetssäkra verksamheten är vi sedan 1 januari 2013 med i Qualis som är ett kvalitetsverktyg utvecklat av företaget Q-steps. Vi är även med i det lärande nätverk som är en del av Qualis.
Fritidsgårdsverksamheten är under utveckling och fr o m den 1 april 2013 är vår nya organisation igång. Vi har bl a nya öppettider där vi har öppet alla dagar förutom julafton, nyårsafton och söndagar.
Vår verksamhet är helt fri från droger. Påverkade ungdomar får ej vistas på gårdarna och vid påverkan kontaktas hemmet.
Grundtanken är att fritidsgårdarna skall vara fyllda av aktiviteter - med såväl kultur som idrott/fritidsinnehåll. Där vill vi gärna att ungdomarna kommer med idéer på vad man kan göra, för att sedan förverkliga detta tillsammans med fritidsledarna.
För att  delta i aktiviteterna skall man ha gårdskort. För att delta i våra aktiviteter och använda våra saker som t ex låna kortlek, kubb eller spela tv-spelså måste du lösa ett medlemskort vilket du gör enkelt på gården coh det är gratis.
Vi driver sommarverksamheten i Rävsta tillsammans med barn- och ungdomsförvaltningen. 
 
  
 

 

 

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Hitta direkt