Publicerad:

Johan Sagbrant är i final i Funkisfestivalen

Först vann han Sigtuna kommuns uttagning på Kulturumteatern. Nu har han även imponerat under semifinalen på Nalen. Stort grattis säger vi till Johan Sagbrant, som är klar för Funkisfestivalens riksfinal på Waterfront i Stockholm den 15 juni.

Det var på onsdagskvällen den 10 april som Johan Sagbrant från Märsta klev på den stora scenen på Nalen i Stockholm. Han var sist ut bland de tjugotal artister i Funkisfestivalens semifinal, men när han väl fick kliva på scenen gjorde han det med stor självklarhet och utstrålning.

Under deltävlingen på Kulturumteatern uppträdde han i klänning och en peruk med långa mörka lockar. I semifinalen gällde istället glitter och Abba-glamour när han gav allt i låten Dancing Queen. Det var ett riktigt svängigt nummer som han bjöd på, iförd silverglittrig hatt och matchande handskar och fluga.

Framträdandet var så bra att Johan Sagbrant är klar för final. Den 15 juni, på Waterfront i Stockholm, är han en av 12 artister som gör upp om segern i Sveriges största musikfestival för personer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Redan på Sveriges nationaldag den 6 juni kan du se Johan Sagebrant uppträda under Valstadagen.

Man i vita kläder och hatt sjunger i en mikrofon

Johan Sagbrant från Märsta såg ut att trivas alldeles utmärkt på Nalens anrika scen. Han framförde Abba-låten Dancing Queen med charm och energi under Funkisfestivalens semifinal. Numret var så bra att Sigtuna kommuns representant tagit sig hela vägen till riksfinal.