Publicerad:

Pågående arbete med Badhusbryggan

Arbetet med den nya bryggan vid strandpromenaden i Sigtuna är i full gång. Med start onsdagen den 8 november kommer spontning och pålning att genomföras i cirka två veckor, vilket kan medföra en del störande ljud i området.

Vid den så kallade Badhusbryggan utmed strandpromenaden pågår byggnation av en ny brygga och upprustning av den befintliga bryggan.

Under ett par veckor kommer vi nu att lägga grunden för den nya bryggan, vilket innebär att man kommer vibrera ner spont i mark och sedan borra ner pålar i berget. Ljudet från dessa arbetsmoment kan upplevas som störande och vi tackar ödmjukast för visad förståelse, säger Christine Snäll Åkerblom, projektledare på Sigtuna kommun.

Gångvägen i anslutning till de nya bryggorna är avspärrad sedan i september och under byggtiden hänvisas förbipasserande till stenmjölsgången som går genom lekplatsen. Den ordinarie gångvägen används för förvaring av tungt material och kommer vara avstängd för förbipasserande under hela arbetets gång,

Arbetet med bryggan genomförs mellan september och mars för att minimera påverkan på ekosystemet. Badhusbryggan har varit planerad länge och vi ser fram emot att få presentera detta tillskott till strandpromenaden lagom till nästa sommar, säger Christine Snäll Åkerblom.

Badhusbryggan på strandpromenaden i Sigtuna

Bild: White Arkitekter. Visionsbild Badhusbryggan